Studio DH Architecture | Carbon Valley Recreation Center

Carbon Valley Recreation Center

Population growth increased the demand for a full service recreation center serving the towns of Frederick, Dacono, and Firestone – the Carbon Valley Recreation District. The existing center, consisting of a half-sized pool, gymnasium, and weight room, no longer met the needs of the communities.

Studio DH Architecture’s design retained the 11,000 SF center, with a significant renovation and addition of roughly 35,000 SF. The end result is a modern facility that includes a lap pool, activity pool, locker rooms, public meeting rooms, aerobics and weight facility, a gym with an elevated running track, a cardiovascular exercise room, and administrative offices.

Owner: Carbon Valley Recreation District
Size: 50,000 SF